Voor de echte Italie fan organiseren wij 2 kookreizen in september en oktober rond resp. de druivenpluk en olijven oogst. De kookworkshops die op het sardinese platteland worden gegeven, worden afgewisseld met het bezoek aan een wijnhuis ( Sella Moska), een olijfolie producent en de lokale vis en groente markt.

De kooklocatie

Speenvarken uit de steenoven

Gedurende het verblijf zullen er 3 workshops worden gegeven. De workshops bestaan o.a. uit:

(Kook)technieken waaronder:

1 Pasta maken

2 Brood maken

3 Snijtechnieken

4 Gebruik steenoven

5 Maken van likeuren en indien mogelijk wijn

Thema’s:

Vis

Vegetarisch

Vlees ( waaronder speenvarken uit de steenoven)

Maken van traditionele gerechten uit de keuken van de middellandse zee.

O.a. Gegrilde tomaten, Minestronesoep, Gevulde calemari, Gecaramaliseerde paprika, Octopus in eigen inkt. Gevulde varkensrolletjes, Slakken, Pasta met botarga, Lam met venkel, Tiramizu, Aardappels uit de steenoven, Impanada , Frittelle. Kortom alle wat het seizoen en de markt ons brengt!

De diners bestaan traditioneel uit:

antipasto,

Il primo,

secondo,

piattto, dolce,

digestivo

http://smaakwerk.nl/www.smaakwerk.nl/Smaakwerk.html

Kijk voor meer informatie op www. Smaakwerk.nl