Dinsdag 04 oktober tot zaterdag 08 oktober 2011

Samen met u verkennen we de natuur en toveren we heerlijke smaakbelevingen.

De traditionele keuken uit de regio Marche verenigt op een harmonische manier de typische elementen van de Italiaanse keuken. Onze regio wordt niet voor niets Italië in het klein genoemd; zee, heuvels en bergen kenmerken het landschap en hiermee ook de levensmiddelen.

Daarom is de Marchigiaanse keuken zo rijk aan smaak, verscheiden en seizoensgebonden.

Tijdens deze dagen zal Marina, de kokkin van restaurant “Il Merlo Nero” in Mergo, uw lerares, natuurgids en gastvrouw zijn.

Dag 1 Wist u dat het afval van geperste druiven tot heerlijke grappa verwerkt kan worden?

In de wijngaarden van Gino, eigenaar van restaurant “Il Merlo Nero”, plukken we samen druiven. ‘s Middags pauzeren we voor een heerlijke picknick lunch in de openlucht. Daarna plukken we nog even om vervolgens het afval van de geperste druiven tot eigengemaakte grappa te verwerken. ’s Avonds genieten we van een welverdiende maaltijd in ristorante il Merlo Nero.

Dag 2 Wie kent nog de eetbare wilde planten of paddenstoelen uit de eigen streek?

Kokkin Marina van het restaurant Il Merlo Nero leerde het nog van haar moeder en grootmoeder. Tijdens een wandeling in de velden en het bos draagt zij die kennis ook met plezier aan u over!

De lunch nuttigen we natuurlijk in de natuur.

Daarna zal Marina samen met ons de geplukte natuurschatten in verschillende gerechten verwerken.

U hoeft dan uiteindelijk nog maar plaats te nemen aan tafel om de zelfgemaakte heerlijkheden te proeven bij een frisse glaasje Verdicchio.

Dag 3 Proefde u al verse kaas gemaakt uit schapenmelk? Oftewel de wereldberoemde pecorino?

Marina verklapt ons het adres van haar schapenkaas leverancier. Hier krijgt u het hele verwerkingsproces te zien van schapenmelk tot de verse ricotta kaas en tot de jonge pecorino.

Proeven mag natuurlijk ook, met een beetje geluk ontmoeten we nog de herder met zijn schapenkudde.

Ricotta en pecorino laten zich uitstekend in gerechten verwerken, dat zal u merken tijden de lunch. In de namiddag bent u vrij.

's Avonds treffen we ons weer voor de maaltijd.

Dag 4 De basis van de Marchigiaanse keuken bestaat natuurlijk uit pasta, gnocchi en seizonsgebonden groenten. Marina wijdt u die dag in de geheimen van het zelfmaken van pasta en gnocchi.

Hierna komen de bijpassende sauzen aan de beurt.

De lunch en avondmaaltijd staan die dag dan ook in het teken van tutto fatto in casa!

Prijs:

535,00 € / per persoon in 2-persoonskamer.

645,00 € / per persoon in éénpersoonskamer.

In de prijs inbegrepen zijn: 4 overnachtingen, 4 ontbijten, 4 x lunch, 4 avondmaaltijden, cursusgeld, alle vervoer ter plaatse vanaf Ancona.

Extra overnachting: 32,50 € / per persoon incl. ontbijt in 2-persoonskamer.

47,00€ / per persoon in éénpersoonskamer.

Kijk voor meer info op onze website; www.marchespecial.eu