Culinaire reis als nomade: Koken met de Bedoeïenen in Jordanië.

Deze culinaire reis is voor degenen die in zijn voor een avontuurlijke kookervaring. Bedoeïenen zijn beroemd om hun gastvrijheid en zullen hun laatste schaap slachten en tot een heerlijke maaltijd bereiden voor hun gasten. En tegelijkertijd bent u in een van de beroemdste plaatsen op aarde: het zevende wereldwonder Petra. Bekend om de rood-rose uit rots gehakte tempels, graven, theater’s, paleizen en huizen.

Met deze reis kunt u in de voetsporen van de bedoeïenen stappen, hun gastvrijheid, hun leven en vooral hun traditionele gerechten. Hen horen praten over het verleden, genieten van hun muziek op de oud (citar) en de tabla (drum) en misschien zelfs de rababa (een snaarinstrument, zingend praten begeleiding) en de fluit. Eenvoudige ingrediënten veranderen in een heerlijke maaltijd, geserveerd op een grote schaal en gegeten met de handen. Je leeft zoals zij, in de woestijn, in de grotten rond Petra.

Tijdens deze reis vermijden we zoveel mogelijk de restaurants. De beste traditionele maaltijden worden nog steeds bereid in het huis waar elke familie zijn eigen specifieke recept heeft, overgedragen van moeder op dochter. Verse, zelfgemaakte basisingrediënten, zonder enige moderne halffabrikaten.

Deze bedoeïenen kookervaring brengt je vele ideëen om mee naar huis te nemen en je vrienden te verrassen met een buitengewone maaltijd.

Het reisschema, data en prijzen zijn te vinden op: Reisschema, koken met de Bedoeïenen in Jordanië

Ahlan Wa Sahlan, welkom in Jordanië.