www.TableMountainComares.com Dagje uit in Andalucia.

U bent in Andalusie, aan de kust of het in binnenland van de Costa del Sol, de Costa de la Luz of de Costa Tropical, en u wilt een leuke dagexcursie maken met de auto. Dan zijn er veel mogelijkheden voor tourtjes en uitstappen in de wijde omgeving, maar welke bestemming of route kiest u nu? Wat te doen en wat te gaan zien in Andalucia is een vraag die velen zich stellen. Dan is dit een geweldige tip: Het gebied de Axarquia (binnenland van de oostelijke Costa del Sol), ook wel genoemd het “Toscane van Spanje”. Een prachtig en puur natuur- en cultuurgebied met bergachtige heuvels die niet hoger zijn dan ruim 700 meter, slingerende weggetjes door het groen, fraaie rotspartijen, honderdduizenden olijf-, amandel-, mango en advocadobomen en prachtige vergezichten, zowel over de heuvels en valeien als naar de zee. Er zijn vele typisch Spaanse witte dorpen om te bezoeken (wit vanwege de witgekalkte huizen) waar de tijd goeddeels lijkt te hebben stil gestaan en met vriendelijke bewoners. Hier steekt men de hand nog naar elkaar op in de auto! Eén dorp spant letterlijk de kroon, zoals u verderop kunt lezen.

U kunt hier heerlijk toeren met uw auto en dat op maar korte afstand van de kust, Malaga is slechts 40 kilometer verwijderd. Een ideale bestemming dus voor een interessante, makkelijk en zelfstandig uit te voeren dagtripje. Prima uit te voeren als u bijvoorbeeld een excursie zoekt vanuit Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella, Estepona of san Pedro. Maar ook vanuit de andere richting (Rincon de la Victoria, Torrox, Caleta de Velez, Nerja en Almuñecar) zonder problemen te bereiken.

Het hoogtepunt van een toeristisch tripje naar het achterland van de Costa del Sol, en dat niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, is het net boven de 700 meter gelegen unieke dorp COMARES. Zeer speciaal en majestueus gelegen op een rots, uitkijkend over de wijde omgeving richting de Middellandse zee en grote delen van de lieflijke Axarquia. Comares is een goed bewaard geheim, niet verpest door toerisme en drommen mensen, een puur en gezellig bergdorp, zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens deze autoexcursie. Comares kent een lange en trotse geschiedenis, een van de laatse Moorse vestingen voordat het katholieke koningspaar Comares wist in te lijven aan het eind van de Reconquista, de wederverovering op de Moren. Wandel door de smalle straatjes, bekijk de Moorse architectuur van de huizen en geniet van de uitzichten rondom.

Houdt u van een wandeltochtje in de natuur én lekker eten en drinken in een goed Spaans restaurant? Dan volgt hier nog een gouden tip: Behorend bij Comares, op 3 km. afstand in het gehuchtje los Ventorros, bevindt zich een pareltje van een zgn. tafelberg, genaamd “la Mesa de Masmullar”. Deze kleine tafelberg is een genot om te beklimmen (duurt slechts 25 min.) en boven aangekomen kan men wederom genieten: U bent in contact met de natuur, volop bomen, vogels, vlinders, krekels, wilde orchideën, rust en zuivere lucht. Bovendien zijn er archeologische overblijfselen te vinden van een oude stad (men gelooft dat dit de plaats was van waaruit Omar Bin Hafsun zijn revolte uitvoerde in de 9e eeuw).

Deze schitterende kleine, niet-toeristische tafelberg maakt in combinatie met de onvergetelijke uitzichten, het landschappelijk schoon en de unieke ligging van het geheel en het dorp Comares, deze dagexcursie zo'n heerlijke ervaring dat u er nog lang met genoegen aan terug zult denken…

Tenslotte is er, alsof het nog niet genoeg was, nóg een heerlijke reden (letterlijk!) om Comares te bezoeken: Sinds kort is er een restaurant/bar geopend aan de voet van de tafelberg, die al dit heerlijks als inspiratiebron heeft genomen en zich richt op een publiek dat houdt van genieten: Restaurant Table Mountain staat onder Spaans-Nederlandse leiding en stelt zich ten doel om haar gasten culinair te verwennen (de Chefkok heeft Michelin-ster ervaring) in een comfortabel, eigentijds maar gezellig interier en exterieur, maar voor zeer betaalbare prijzen. Inmiddels weet een steeds groter publiek de kwaliteit en sfeer van het Table Mountain restaurant te waarderen. Velen, ook vanuit het kustgebied, weten Comares al te vinden vanwege het smaakgenot dat men in dit restaurant kan ervaren. Waarom combineert u niet het aangename met het aangename? Gun uzelf een leuke excursie naar dit mooie gebied in Andalucia en verwen uzelf en uw geliefden met deze culturele, landschappelijke en culinaire ervaring. U zult er geen spijt van krijgen!

Uitgebreide info en details, incl. routebeschrijvingen naar Comares vindt u op de website www.TableMountainComares.com. Reserveringen voor het restaurant zijn zeker aan te raden om teleurstelling te voorkomen. Dit kan tevens on-line via www.TableMountainComares.com. De keuken is voor lunch geopend van 13.00-16.00 en voor diner van 19.00-23.00. De bevolking van Comares ziet u graag verschijnen en heet u van harte welkom in het “balkon van de Axarquia”.

Bienvenidos!!!