De kookgeheimen van Janos Zsoldos, Chefkok, Osteria del Borgo te Bolsena.

Aardse geuren en prachtige kleuren. De naderende herfst is een heerlijke periode om te vertoeven in Midden Italië. Er kan volop buiten gezeten worden tijdens het ontbijt, lunch en diner. Het weer leent zich nog uitstekend om te zonnen en te zwemmen in het schoonste meer van Italië. We maken prachtige wandelingen en gaan op diverse excursie. Daarnaast is het qua temperatuur heerlijk om in de keuken te staan. Het is de tijd van verse paddenstoelen (funghi), pompoenen, vijgen, walnoten en tamme kastanjes.

En natuurlijk niet te vergeten, het oogsten van de druiven voor de wijn.

Bent u ook dol op de Italiaanse keuken? En lijkt het u leuk om de heerlijke gerechten ook zelf klaar te maken? Dan bent u van harte welkom op onze kookvakantie, welke wij samen met Chefkok Janos Zsoldos van Osteria del Borgo in Bolsena organiseren.

De Italiaanse eetcultuur is ouder dan de onze. En de Italiaanse keuken is onverbrekelijk verbonden met zon, water, vakantie, wijnen, markten, landschap, klimaat en haar rijke cultuur. Tijdens uw kookweek van Activa Bolsena gaat u volop tijd aan koken en eten besteden. Lekker met uw kookmetgezellen tafelen met een goed glas wijn uit de streek dit in combinatie met excursies, rust en ontspanning maken wij uw vakantie tot een waar feest. Want eten is in Italië, naast lekker vooral ook een sociaal gebeuren.

Onder leiding van kok Janos Zsoldos gaat u aan de slag in de pure Italiaanse keuken. Hij geeft les in het Engels of Italiaans. Janos gaat u veel vertellen over de streek met haar streek gerechten, de wijnen en gewoonten

Tijdens deze cursus wordt in een groep van minimaal 5 personen gekookt en geproefd, met typische mediterrane ingrediënten. In de Italiaanse keuken is niets ingewikkeld, als u maar de juiste ingrediënten gebruikt en de verse producten van het seizoen. Er worden typisch Italiaanse gerechten uit zowel de klassieke als uit de regionale keuken van Lazio en Umbrie klaargemaakt. U gaat diverse verse pasta leren maken met diverse sauzen. De gebruikte ingrediënten zijn zo veel mogelijk biologisch verantwoord.

De zelfgemaakte lunch wordt in de tuin of dinerruimte van Osteria del Borgo genuttigd, vergezeld van typische streekwijnen. Van de door u gemaakte gerechten krijgt u een persoonlijk receptenboekje met foto`s van uw kookweek.

Kosten:719,00 euro

Activa Bolsena